Wirbel

GEAUTORISSEERD GHIBLI DISTRIBUTEUR

GEVESTIGD IN MEDEMBLIK NH

Ghibli S.p.A. neemt in 2006 de bekende Italiaanse fabrikant van o.a. éénschijfmachines, Wirbel over.

De totale productie van de Wirbel machines is verhuisd naar Dorno, waar de Ghibli fabriek is gevestigd.

De 2 bedrijven hadden in de jaren daarvoor al een samenwerking, omdat Ghibli o.a. stofzuigers voor Wirbel produceerde, in de blauw/grijze huiskleuren van Wirbel.

Kort na de overname ging Ghibli, veel van de producten uit het Wirbel assortiment ook in de Ghibli huiskleuren geel/grijs produceren, zodat de 2 merken langzamerhand een gelijkwaardig assortiment kregen. Dit gebeurde uiteraard om de onderlinge concurrentie tegen te gaan, maar vooral om investering in ‘Research & Development’, voor Ghibli & Wirbel hand in hand te laten gaan.

Eind 2015 verandert Ghibli S.p.A officieel haar naam en logo in Ghibli & Wirbel. De 2 merken worden dan niet langer als separaat naast elkaar lopende lijnen beschouwd. Het nieuwe merk Ghibli & Wirbel, brengt 2 Italiaanse leiders op de professionele schoonmaakbranche bij elkaar.

In de Ghibli & Wirbel fabriek zijn een team van ingenieurs, met hulp van de vooruitstrevende technologie en meer dan 150 werknemers, dagelijks hard aan het werk om bestaande machines van Ghibli & Wirbel te verbeteren en nieuwe modellen te ontwikkelen.

Er wordt constant onderzoek gedaan, om de functionaliteit en ergonomie van de Ghibli & Wirbel machines ‘up to date’ te houden. De focus ligt bij Ghibli & Wirbel op geluidsarme machines, die ook energie besparend zijn (Europese energie label).  Zo wordt er gezocht naar nieuwe materialen en technologieën waardoor de Ghibli & Wirbel machines steeds veelzijdiger, effectiever en sterker kunnen worden, terwijl er ook rekening wordt gehouden met het milieu.

Trade-wind heeft natuurlijk het afgelopen decennium een steeds beter inzicht gekregen in het overeenkomstige Ghibli & Wirbel assortiment. Dus heeft u vragen over Wirbel machines of zoekt u onderdelen voor uw Wirbel machine, of het nu in blauw, grijs of geel is, u kunt hiervoor bij ons terecht.